Johanna Börjeson

JBM

 

JBM Sångstudio

 

"Voice will be voice"

Sångundervisning

Johanna är utbildad sångpedagog och hon har lång erfarenhet av sångudervisning.

Idag bedriver Johanna merparten av sin undervisning inom enskilda firman JBM.

Som elev i JBM Sångstudio får du undervisning och coachning på hög nivå med stöd i forskning och genom välbeprövade metoder. Du får lära dig hur du värmer upp kroppen och rösten inför ett sångpass och hur du använder din röst på ett hållbart sätt. Du får också verktyg för att hitta din röst och ditt personliga uttryck.

Johanna har under de senaste åren gått kurser inom EVT - Estill Voice Training och hennes undervisning är inspirerad av de metoder och tekniker som praktiseras inom EVT.

 

Stora sångguiden och  Zangger Voice Pipe 
Johanna är certifierad Zangger Vocal Coach vilket innebär

att Johanna har deltagit i en certifieringskurs där man går

igenom röstanatomi, sångteknik och olika röstfunktioner i

populärmusikaliska genrer utifrån övningarna i boken

"Stora Sångguiden" av Daniel Zangger Borch. Som elev hos Johanna får du en noggrann genomgång av de olika övningarna i boken. Du får lära dig hur man använder Zangger Voice Pipe och du får också ta del av Zangger-essensen.            www.zangger.se

 

Söka till musikklass

Johanna tar varje höst emot barn som är intresserade av att söka till musikklasser som Adolf Fredriks Musikklasser, Kulturama m fl. och har med goda resultat förberett närmare hundra barn inför antagningsproven. Efter en första "prova på"-lektion lägger Johanna upp en individuell plan för att ge varje barn så goda förutsättningar som möjligt inför provsituationen. Johanna arbetar medvetet för att barnen ska känna sig trygga med sina röster och går igenom de olika delmomenten steg för steg.

 

Sång under och efter graviditet

I samband med graviditet är det inte bara kroppen som förändras, även rösten kan påverkas. För att undvika långvariga besvär efter förlossning är det viktigt att vara uppmärksam på hur kropp och röst fungerar vid sång. Det här är något som Johanna har egna erfarenheter av och intresset för röstproblem kopplat till graviditet har lett in Johanna på forskning om hur framförallt Diastasis recti (separerade magmuskler) kan försvåra för en sångerska att hitta förankringen i kroppen när hon sjunger. Utöver de  övningar som Johanna själv har praktiserat har hon också fortbildat sig vid MammaAkademin för att kunna tillämpa fler metoder i sin undervisning. Med hjälp av övningar som prövats av såväl barnmorska, fysioterapeut, naprapat och/eller logoped undervisar Johanna nu sångerskor för att ge dem verktyg som kan hjälpa dem i sången både under graviditet och efter förlossning.

 

 

JBM Sångstudio finns på två platser i Stockholm:
JBM Sångstudio Söder delar lokaler med Dwarf Studio på Tegelviksgatan, mittemot Spårvägsmuséet och JBM Sångstudio Farsta ligger i Fagersjö.   Se karta

 

 

 

 

 

 

 

 

Prislista 2017

 

Enskild sånglektion 30 min 399:-

Enskild sånglektion 60 min 799:-

Sånglektion (2 elever) 30 min 199:-/elev

Sånglektion (2 elever) 60 min 399:-/elev

 

Vid bokning av fler lektioner erbjuds paketpris.

 

Kostnad för sång i grupp på 3 eller fler sångare varierar

beroende på lektionens längd och antal sångare.